Nordisk Mesterskab 2022

Sven Seiberg

Blev afholdt i Skåne i Sverige her den 5. til 7. august. Bare en god times kørsel på den anden side af Øresund.

Samlet set må vi nok erkende at det danske hold ikke leverede nogen exceptionel præstation.

For mit eget vedkommende nærmest en katastrofe.

Dog var det et par lyspunkter som skal fremhæves. Charlotte Seiberg havde på førstedagen et fornemt løb med Sally, tilsyneladende kom det også for Charlotte som lidt af en overraskelse.

Sally kom til start som reserve fordi Helle måtte melde forfald pga. coronainfektion.

Det andet lyspunkt kom også fra familien Seiberg, idet Sven som eneste dansker med Tess kom i finalen.

Om mesterskaberne er der ellers at sige: Det var en stor flot og fornem bane med et langt stykke fladt græsmark det endte ude i et naturplejeareal som skrånede sig i en kæmpe bakke opad. Fårene blev stillet et stykke oppe på bakken, hvorfra de skulle hentes ned over en grusvej som forløb mellem naturplejen og græsmarken.

Som tilskuer havde man de bedste betingelser for at følge med i hele forløbet, idet man sad / stod på et stykke grusvej der var hævet ca. halvanden meter over marken, og med optaget et stykke oppe ad bakken på naturstykket, havde handler og tilskuer de bedste betingelser for at se hunden derude.

Fårene var tunge at arbejde med og var tydeligt ikke vant til at blive arbejdet med hund på denne måde. De var tilsyneladende også vandt til at der er et hegn (man benyttede på stedet et totrådet elhegn omkring græsningsfoldene), det bevirkede at fårene for det første var svære at sætte i gang i optaget, og når de så kom ned til vejen ville de ikke over da der jo plejer at stå et hegn. Fik man dem først over vejen, gik det nogenlunde. Men det var tydelig at se, at fårene blev bedre i løbet af de tre dage, da de først havde vænnet sig til hunde og bane.

Per Kofoed med Kipp

Samlet vinder af NM2022 blev fra Norge Thorbjørn Jaran Knive med Siri. På andenpladsen fra Sverige Johanna Nilsson Johansson med Ever on Ztill. På trediepladsen igen fra Norge Thorbjørn Jaran Knive med Gin.

Det var et flot arrangement der var holdt på en enkel vis med fokus på hundene og konkurrencen og uden alt for meget ”udenomsgøjl”, og som Skånes Vallhundsklub kan være tilfredse med og stolte af at stå som arrangør af.

Alle finaleresultater kan findes her: https://onedrive.live.com/edit.aspx?resid=18291B71D5885473!790&ithint=file%2cxlsx&authkey=!AJwVYyIOhJZoRu0

eller her: http://www.svak.se/?page_id=801

Resultaterne fra kvalifikationsdagene kan findes her: http://www.svak.se/?page_id=801

og her http://www.svak.se/?page_id=801

Finn B Petersen