Præsentation af det Danske Landshold 2022 til CSC/NM

Annette Melhede med Fairy Idyll Flint II og N’Trim
(Deltager til CSC Frankrig)

Jeg bor på Fyn sammen med Dennis og vores datter Iris på snart 18 år. I 2007 flyttede vi fra Tisvilde i Nord Sjælland til Haarby på Fyn, hvor vi fik købt en lille nedlagt landejendom og dermed fik vi muligheden for at have vores egne træningsfår, som vi længe havde drømt om, og lige nu har vi en lille flok på 25-30 dyr. Til daglig arbejder jeg i Odense på TDC’s logistikcenter som driftskoordinator, så ’arbejdet’ med hundene og fårene skal altid vente til fyraften har taget over 😉
Det er nu 10. gang jeg har kvalificeret mig til CSC landsholdet, 2 gange nåede jeg en finale plads, det var med min første Flint. Her i år har jeg kvalificeret mig med både Flint II og Trim.

Fairy Idyll Flint II

Flint er 5 år og det er 3. gang han har kvalificeret sig til CSC, første to gange blev det dog ikke til noget da CSC blev aflyst pga. corona begge år lige som WT, som han også havde kvalificeret sig til. Flint vandt Danish Nursery 2019 og har flere gange fået en top 3 placering i kvalifikationskonkurrencer og open class trials. Han er efter min tidligere tæve Alisha og Annette Kofoed’s Conquistador. Han er en dejlig samarbejdsvillig hund, som er rigtig god til at læse fårene…

N’Trim

Trim købte vi da hun var ca. 1,5 år gammel, hun er faktisk Iris’s hund, men da Iris ikke har tid til at koncentrere sig på både skole/job og træning af hyrdehund, har jeg midlertidigt overtaget træningen og startet Trim til konkurrencerne. Hun er nu 4 år og hendes linjer går tilbage til Aled Owen’s Cap, Ricky Hutchinson’s Sweep og Ian Brownlie’s Mo. Trim har nu gennemført hendes første kvalifikations sæson, så hun har ikke den store erfaring endnu, men det betyder vel at der stadig er meget plads til en masse udvikling. Hun elsker at få lov at hente får, men det som hun allermest brænder for er vel at dele/single får og at måtte holde dem adskilt.
Det er lidt sjovt at CSC afholdes i Frankrig i år, da det er Trim’s fødselssted 🙂


Finn B. Petersen med Cathlyn og Gael
(Deltager til CSC Frankrig og NM Sverige)

Finn er nok den på holdet som de fleste af os godt kender, og han kender også de fleste af os, da han altid har været meget aktiv i klubben. Fordi han lige nu har meget travlt med at flytte til en ny adresse har jeg indsamlet nogle info fra forskellige steder og har prøvet at brygge det lidt sammen til denne artikel.

Han har haft startet fårehold for over 35 år siden, og hundene fulgte selvfølgelig efter der kom flere og flere får. Finn bor i Jylland (og bliver i Jylland) og byder alle som er interesseret i hyrdning en mulighed til at komme og træne hos ham, hvor det altid er hyggeligt.

I over 25 år har Finn været en del af det faste inventar på CSC landsholdet, hvert år, og ofte med 2 hunde. Og så senere også til WT og NM efter de begyndte at blive arrangeret.

Cathlyn
Finn med Gael til venstre for ham

I år har han igen fået kvalificeret sig med Cathlyn og Gael. Cathlyn er avlet hos Gabi, og hun har i de første år været sammen med Gabi som har startet Cathlyn op og gik de første konkurrencer med hende. Finn har på et tidspunkt overtaget hende og de vandt Danish Nursery i 2020. Cathlyn er nu 4 år og dette var hendes første kvalifikations sæson som så endte med en 2. plads på landsholdet. Cathlyn kan være stædig, men er alligevel også meget lærenem.

Gael er den mest erfarne af begge, som Finn tager med til Frankrig. Hendes far Nap fra Eydstein Jensen har gjort stort indtryk på Finn, som gjorde at han har ventet længe til han kunne få en hvalp efter denne hund. Det blev så Gael som nu er 7 år og dette bliver hendes 4. gang hun skal stille op til CSC og NM.


Mads Ludvigsen med Jeff
(Deltager til CSC Frankrig)

Jeg har trænet hyrdehunde i 13 år og har pt. kun 1 hund.

Jeg gik i begyndelsen til lydighedstræning i 3 år med min første Border Collie. Han blev Dansk Lydighedschampion i kl. 3, hvilket er ganske flot, men efter et besøg hos Rikke Dyrbye som havde får, blev jeg i den grad fascineret. En gammel drøm som stammer fra 89’-90’ hvor jeg boede i London og så flere hyrdekonkurrencer på TV, blev vakt til live og gjorde at jeg bare måtte kaste mig ud i det.

Jeff/Nandi

Pinlige øjeblikke har der igennem årene været en del af, så dem vil jeg ikke nævne. Der har dog også været nogle sjove, som dengang jeg faldt over en frossen jordknold til en konkurrence i Sdr. Felding til alles store fornøjelse. Eller en gang i Holland hvor jeg fik dirigeret hunden forvirret rundt, så han måtte svømme hen over en lille å for at komme tilbage – der var højlydte grin fra alle de øvrige deltagere.

Det har været lidt op og ned igennem årene – både for mig og hundene. Den bedste succes er kommet de seneste år, hvor Jeff og jeg har haft et stabilt højt niveau, og for mig er det ganske tilfredsstillende – alting taget i betragtning.

Jeffs kaldenavn Nandi betyder Den Glade, og det beskriver ham egentlig rigtig godt. Selvom at han er lidt reserveret over for fremmede, er han en enormt glad og kærlig hund.

Han har et rigtig fint og naturligt udløb. Han har fine og brugbare flanker 90% af tiden samt harmoniske bevægelser. Med årene har han fået en virkelig god fornemmelse for fårene, som jeg sætter stor pris på.

Nu er Jeff 11 1/2 år gammel og han er i god fysisk form og klar i hovedet, men med hans høje alder, kan der pludselig opstå problemer. Jeg håber i hvert fald at han får CSC med – og tror at det bliver en fed oplevelse for os begge.


Sven Seiberg med Tess
(Deltager til CSC Frankrig og NM Sverige)

Jeg bor på nordspidsen af Orø, hvor jeg sammen med min kone Charlotte har en mindre fårebesætning på 100-150 dyr, der primært bruges til naturpleje.

Sven med Tess

Vi har begge tidligere dyrket agility med vores hunde, men efter vi flyttede på landet og fik egne får, er det nu 100 % hyrdning.

Tess er 8 år gammel, og startede sin landsholdskarriere tidligt ved at deltage i Nordisk Nursery i en alder af 20 måneder.
Vi deltog første gang til CSC i Tjekkiet i 2018 hvor vi vandt trofæet som bedste danske hund ved CSC, og trofæet har hængt på vores væg lige siden. Bedste resultat er en 9. plads i finalen i Tyskland.


Helle Marcuslund med Dell og Willy
(Deltager til NM Sverige)

Jeg hedder Helle jeg har snart 35 års jubilæum med hyrdehund. Jeg så disse dejlige hunde første gang på New Zealand da jeg og Per Obling rejste New Zealand rundt på motorcykel.
Og drive med hyrdehund har beriget livet med mange oplevelser i forskellige lande og mødt mange dejlige mennesker, der har delt samme interesse.

Jeg har kvalificeret Dell og Willy til CSC og nordisk mesterskab i 2022, dog bliver det kun nordisk mester skab vi deltager på. Begge hunde går tilbage til linjer som Kaj Lawson’s Lynn og Per Berg Jacobsen’s Glenn. Så både Dell og Willy har disse solide gode hunde i sine aner. Så efter mange år i Norge, skal de gå for Dansk flag, som deres forfædre gjorde for en snart menneske alder siden.

Dell er 4 år og en sød og behagelig type, med god dyrehåndtering. Willy er 6 år og giver altid 110% også når 90 % havde været nok. Så han kræver mere handling, men han er loyal og god dyrehåndtering.
Vi ønsker hele landsholdet flotte gennemløb, og måske placering på pallen.

Dell og Willy

Per Kofoed med Jack og Kipp
(Deltager til CSC Frankrig og
NM Sverige)

Per med Jack

Jack er 7 år og har været en fast bestanddel af landsholdet siden sin debut ved Continental i Tjekkiet i 2018. Han er foruden at være konkurrencehund også en rigtig god arbejdshund. Bruges næsten hver dag i mit arbejde med ca. 2000 moderfår og 3000 lam.

Ved siden af Jack tager Per også Kipp med som 1. reserve til begge landshold. Kipp er ikke lige så erfaren endnu som Jack er, men arbejder også til dagligt på gården lige som Jack gør. Kipp er 5 år gammel og er efter Spot og Jane Espevold’s Iris. Jack er efter Aled Owen’s Llangwm Cap og June.


Per Nielsen med Tyr
(Deltager til NM Sverige)

Per med Tyr

Mit navn er Per Nielsen, jeg kommer fra Rye på Midtsjælland hvor vi har en mindre landejendom med lidt hobby får.

Jeg har tidligere deltaget på landsholdet med Nanna, men nu er det første gang jeg stiller med Tyr, der er 6 år. Vi deltager i NM i Sverige.

Tyr er efter Jaran Knive’s Akersborg Maico og Helle Marcuslund’s Ellie.
Leo med Nardo

Leo Thorsager med Nardo
(Deltager til CSC Frankrig)

Jeg hedder Leo og er 73 år, jeg er gift med Karen og vi bor på en mindre ejendom ved Hanstholm. Det har givet mulighed for et mindre fårehold, som bruges til naturpleje og hyrdning med mine 3 border collier.

Nardo er 6 år gammel, debutant på CSC holdet og er afkom af Skjernå  Bordercollie Glen og Solfari’s Chloe. Det er en fornøjelse at træne ham, da han er meget arbejdsom og samarbejdsvillig.


Axel Klimpke med Joss
(Deltager til NM Sverige)

Axel startede i klubben med Don (Moss of Clwyd x Spunky), som han havde overtaget fra Rikke Andersen. Da han fik smagen for hyrdning gik der ikke lang tid før der fulgte flere hunde og Axel fik flere hunde til start i kval. klassen.

I 2019 kom Axel med på landsholdet til CSC Tyskland med Moss og i år har han fået kvalificeret sig til NM med Joss. Joss bliver 5 år gammel i slutningen af juli og blev nr. 3 til Danish Nursery 2019, og var 2. reserve til CSC 2021.

Axel her på billedet med Moss

Charlotte Seiberg med Sally
(2. reserve til CSC Frankrig og NM Sverige)

Sally og Charlotte

Jeg hedder Charlotte Seiberg og bor sammen med min mand på nordspidsen af Orø.
Vi har en mindre fårebesætning der bruges til naturpleje og vi bruger vores hunde i forbindelse med tilsyn, flytning mellem arealer og til konkurrencer når der er mulighed for det.

Sally er lidt en “en-mands-hund” og jeg elsker vores samarbejde, primært i det daglige arbejde men også til konkurrencer.


Kvalifikations resultater for sæson 2021-2022

Annette MelhedeFairy Idyll Flint II306.1381
Finn B. PetersenCathlyn298.6182
Finn B. PetersenGael298.2293
Mads LudvigsenJeff293.4364
Sven SeibergTess292.4195
Helle MarcuslundDell279.5636
Helle MarcuslundWilly254.3427
Per KofoedJack236.6968
Annette MelhedeN’Trim234.4989
Erik HolmgaardSiff211.79810
Finn B. PetersenKate158.385max.2
Per NielsenTyr150.54811
Leo ThorsagerNardo147.08112
Lis Lykke GregersenIt’s Just Me131.86513
Lone HansenBill130.87914
Axel KlimpkeJoss119.56515
Per KofoedKipp96.01316
Charlotte SeibergSally94.35417