Laurie Slater, den ældste deltager i dette års National Sheep Dog Trials, når i finalen.

Af Antoinette Radford
Skrevet lørdag 19. marts 2022 kl. 22.25

Mød Laurie Slater, den ældste deltager i dette års National Sheep Dog Trials, med sin hund Jules.

Og på trods af, at han er afhængig af en el-scooter for at komme rundt, er den 88-årige fåreavler nu nået til finalen.

Hr. Slater, fra Murrumbateman nær Canberra, er ikke ny i konkurrencen – han vandt mesterskabet i 2014.

“Jeg har fulgt disse hyrdehundekonkurrencer i omkring 30 år, så gudskelov er jeg stadig med,” sagde han.

Konkurrencerne finder sted over en uge i landsbyen Hall i ACT. Et rekordantal på 358 hunde konkurrerer om at blive årets tophund.

Dette års konkurrencer har tiltrukket et rekordstort antal tilmeldte.

Otte år efter, at han vandt konkurrencen, sagde hr. Slater, at han var fast besluttet på at give sin 13-årige hund Jules endnu en chance.

Indtil videre har hun klaret det. “Hun arbejdede med en drøm, så jeg var glad, og det var pigerne også,” sagde hr. Slater.

For at vinde det eftertragtede Duke of Gloucester-trofæ, skal en hund hyrde tre får gennem en forhindringsbane og ind i en fangefold og miste så få point som muligt. Hver hund starter med 100 point og 15 minutter og mister point, hvis fårene ikke går, hvor de skulle være, eller for andre “forseelser”, såsom gøen.

Klippet fra http://www.abc.net.au
https://www.abc.net.au/news/2022-03-20/national-sheep-dog-trial-championship-canberra/100920652?utm_campaign=abc_news_web&utm_content=link&utm_medium=content_shared&utm_sourc e=abc_news_web

Laurie Slaters barnebarn og datter fulgte med ham ved konkurrencerne.

Mr. Slater havde næsten besluttet sig for ikke at konkurrere i år, men konkurrencepræsidenten Sarah Srydych valgte at tillade hans sene tilmelding. “Laurie kom til mig for to dage siden, og sagde til mig ‘Sarah, jeg vil gerne løbe’.

“Reglerne er her, at du ikke kan deltage med en hund, efter at konkurrencetilmeldingerne er lukket – men det er Laurie, vi taler om. “Laurie har hjulpet så mange mennesker. Han har konkurreret i så mange år. Så jeg sagde til Laurie: ‘Ja, lad os gøre det’.

“Hvad jeg ikke forventede, var, at Laurie gik derud og scorede 84.”

Konkurrencepræsident Sarah Srydych siger, at begivenheden bygger bånd mellem by og land.

Slaters score placerede ham og Jules blandt de 20 bedste deltagere, hvilket kvalificerede dem til dagens finaler.

Konkurrencen, der nu er næsten 80 år gammel, begyndte under Anden Verdenskrig for at samle penge ind til familierne til militært personel. “Det startede i 1943 på Manuka Oval [i det centrale Canberra], skal du forestille dig?” sagde fru Srydych. “Vi havde mere end 300 hunde på til start.”

Hun fortalte, at konkurrencerne gennem årene også havde været med til at opbygge bånd mellem mennesker i byerne og regionerne. “For mig er vigtigheden ved dette, at tiltrække tilskuere, at holde denne australske sport i live.”