25 års jubilæum

Formand Finn B. Petersen blev på årets General Forsamling anerkendt for at have været på holdet til Europa Mesterskabet (CSC) 25år i træk.

Finn B. Petersen med (fra venstre) Bess – Craig – Kate – Gael og Nap.

Finn B. Petersen, som fyldte 70 år i juni, købte sammen med en ven en flok Shropshire får for 35 år siden for derefter at købe en gård sammen med sin kone Thea. De har to børn sammen, en datter og en søn.

Da der kom flere får, kom der også hunde til. Fra sine første to hunde Lad (1992) og Nell (1996) opbyggede han en successfuld avls linje, som de fleste af hans hunde stammer fra. Hanhundene Roy, Mac, Craig og Nap og tæverne Sue, Bess og Kate. Han træner selv hundene og konkurrerer med dem med succes. Han ynder at sige at disse hunde går tilbage til Roy og hans far, Lad. Han avler kun med det formål at udvide sin hundeflok.

Han bliver ofte brugt som dommer og har afholdt kurser i adskillige europæiske lande. Han har været på Færøerne adskillige gange.

Om torsdagen er der unghundetræning hos Finn, og alle der beder om hjælp til træning er velkomne. Hans gæstehus er åbent for dem, der har brug for det. Er det fyldt, er der plads i campingvognene, når der er besøg fra ind-og udland. Finn træner også andres hunde – både arbejdshunde og konkurrencehunde.

Finn er også mand for at hjælpe nybegyndere videre og afholder hvert år klasse 1 og 2 konkurrencer. Han lægger vægt på dyrevelfærd for både hunde og får. Hans hunde bor både i hundegården og på sofaen (sammen med kattene).

I 25 år har han været på landsholdet og halvdelen af gangene med to hunde. Hans bedste resultat var i 2008, hvor han opnåede en semifinaleplads i World Trials.

Tillykke til Finn med jubilæet 🙂

Finn ved Lands Konkurrencen 2020: