Juletrial i Holstebro den 8. december 2018

aogl

Annette Kofoed og Leopold

af Morten Østergaard

Dårligt har støvet lagt sig på grusparkeringen ved Lægårdens Landbrugsskole i Holstebro efter landskonkurrencen, før Annette og Per Kofoed endnu engang har taget fat og arrangeret en konkurrence, som alle kan få glæde af.

Først kunne man tilmelde sig i klasse 1 og 2, og der kom en del tilmeldinger, men alligevel ikke helt nok til at fylde konkurrencen op. Så blev der også åbnet for en klasse 3, og så gik det stærkt, og det endte med en pæn venteliste især til klasse 3. Det er altid godt, at se folk bakke sådan op om konkurrencerne. Nogle blev så selvfølgelig forhindret og meldte afbud, så nogle fra ventelisten kunne komme med, og andre af deltagerne fik på dagen mulighed for at stille op med en ekstra hund.

Alt blev taget med godt humør og en dejlig hyggelig stemning på trods af, at det stod ned med regn, så man indimellem dårligt kunne se en hånd frem for sig. I dommerbilen sad Finn, og han blev assisteret af Iris Melhede som sekretær, og også der var stemningen frisk og glad trods vejret. På sidelinjen stod folk hyggesnakkede, kom med sjove jokes og så på og heppede, og som vi alle nok gør, så kommenterer vi med ”uh” og ”ih så fint” og ”hov en lille away der”, ”lidt for meget”, ”sådan – lige igennem grinden.” KANON hyggeligt selvom vi var ved at drukne.

I klasse 1 havde både kendte ansigter og to debutanter tilmeldt sig deres første hyrdeprøve.

Eva og Sasia

Eva Henriksen og Sashia

Eva Henriksen stillede for anden gang med sin unge Sashia. Fårene var friske og let til bens, men på ingen måde uretfærdige. Det gik ganske fint med tanke på, at det stadig er en uerfaren hund -Sashia og Eva arbejdede godt sammen ud i drivningen. Dejligt at se så ung en hund forholdsvis cool, når man står der med sine konkurrencenerver. De nåede ikke helt igennem banen, men ingen tvivl om, at Eva og Sashia er på rette spor.

Sidste deltagere i klasse 1 var Maria Jensen og hendes unge hund Chess. Netop som de går ind på marken, åbner himlen alle sine sluser, så man intet kunne se. Det stod ned, så alt forsvandt omkring os. Maria og Chess gik ufortrødent til startpælen og sendte Chess afsted i udløbet.

mariaogchess ved pen

Maria Jensen og Chess

Fårene var fine at arbejde på. Selvfølgelig vil der vil altid være noget træk, og det var der også her, men intet som var uoverskueligt for de unge hunde, det krævede bare, at handlerne hjalp og støttede deres unge hunde. Maria var yderst tilfreds med sit gennemløb.

Som altid, når Annette og Per Kofoed arrangerer noget, er familien involveret. Denne gang var det deres yngste datter Cecilie og hendes kæreste Jesper samt Bente, der som hjælpere stod i køkkenet og sørgede for suppe, som kunne købes til frokost, foruden kaffe, te og småkager i løbet af dagen. Så var der lidt at varme sig på inden klasse 1 skulle afvikles som sidste klasse. Også indenfor i tørvejr var  der en hyggelig atomsfære med hyggesnak, latter og varme.

Efter klasse 1 var der igen sørget for deltagere og tilskuere. Inden præmieoverrækkelsen var der lune æbleskiver og varm gløgg, så folk endnu en gang kunne få den indre varme.

Tak Annette og Per Kofoed for denne fine konkurrence inden jul

Resultaterne kan ses her: Juletrial Holstebro den 8. december 2018