Tilmeldinger, betalinger, frameldinger og frister – hvordan var det nu?

Fordi vi oplever et par gange om året, at ikke alle altid har helt styr på, hvordan det nu egentligt er ang. tilmeldings-, betalingsfrister og frameldinger til de forskellige arrangementer. Så er her en lille opfrisker 🙂

I nogle år har vi i klubben haft mulighed for at betale online for vores arrangementer. Det er nemt, hurtigt og sikkert og sparer kassereren en del tid. 🙂 Derfor har bestyrelsen for nogle år siden bestemt, at der skal betales via onlinebetaling frem for bankoverførsler. Disse onlinebetalinger kan forresten også benyttes når der betales for kontingent. Man kan blot gå ind på hjemmesiden, og under ‘Medlemmer’ er der et link som hedder ‘Betal kontingent’ – her kan du under ‘Vælg medlem’ finde dit navn derefter vælger du sæson og hvilke kontingent type du vil betale for.

Til arrangementer som konkurrencer og kurser bliver der typisk åbnet op for tilmelding 6 uger inden arrangement afholdes og lukkes igen efter 4 uger. At der er åbnet i 4 uger er valgt på grund af online betaling og hvordan dine penge bliver reserveret af banken. Når man betaler for et arrangement, bliver pengene først trukket fra din konto efter tilmeldingsfristen. Dvs. pengene bliver først overført definitivt, når kassereren går ind og hæver pengene, som har stået og ventet siden, medlemmet har overført dem. Fordelene her er, at kassereren ikke behøver at tjekke kontoen hele tiden, om nogen har lavet en bankoverførsel og derefter manuelt sætte deltageren som betalt på deltagerlisten. Deltagerlisten vises direkte i rækkefølge efter betalingstidspunktet, som nogle gange er vigtigt pga. begrænset antal start pladser. Og hvis en deltager fortryder, er det nemt at annullere betalingen, hvor der før skulle foretages en tilbageførsel, som krævede oplysning af kontonummeret, inden det kunne ordnes.

Til hvert arrangement er der informeret om, hvornår tilmeldingsfristen er. Tilmeldingsfristen er samtidig også betalingsfristen. Det betyder, at inden tilmeldingsfristen udløber skal man have tilmeldt, og da en tilmelding ikke er gyldig før man har betalt, skal betalingen derfor også været sket, inden tilmeldingsfristen er udløbet. Hvis man tilmelder og/eller betaler for sent, vil det betyde at man ikke kan være sikret en start, og hvis man stadig gerne vil og kan starte, vil det koste dobbelt startgebyr. Til kvalifikationskonkurrencer kan man heller ikke opnå kval.points, når der tilmeldes og/eller betales efter tilmeldingsfristen. Så det er derfor vigtigt at holde øje med klubbens kalender, og det kan anbefales at tilmelde sig i god tid istedet for at vente til de sidste dage, da pengene jo ikke bliver trukket fra ens konto før tilmeldingsfristen alligevel.

Er man alligevel blevet forhindret at deltage i et arrangement, som man allerede har betalt for, så kan man kontakte kassereren eller webmasteren på skrift inden tilmeldingsfristen er udløbet, så vil betalingen bliver annulleret. Melder man afbud efter tilmeldingsfristen, tilfalder startgebyret klubben, som også beskrevet i handelsbetingelserne.

En betaling til ét arrangement kan ikke blive stående for at blive brugt senere til et andet arrangement.

For nogen tid siden blev der tit kigget efter om startlisten var offentliggjort, og først derefter kunne man ikke tilmelde/afmelde mere. Denne regel er bortfaldet, da klubben indførte online betalingssystemet, da alle tilmeldinger og betalinger kunne gøres nemt og hurigt, og derfor var der ikke længere brug for en ekstra margin, hvis nu nogen havde brugt bankoverførsel, som i gamle dage også godt kunne tage flere dage. Tiden har ændret sig meget siden da, og der kan også gå lidt tid fra, at der er trukket en startrækkefølge, til den bliver offentlig gjort på hjemmesiden, så det er også en anden praktisk grund til at det er valgt at holde sig til tilmeldingsfristen, som dermed er meget mere overskueligt end et eller andet gråt område, som ikke viser tydeligt, om man nu er for sent eller ej til at tilmelde/betale.

Et lille tip: Hvis man nu ikke kan huske de forskellige tilmeldingsfrister, og man gerne vil vente med at tilmelde, kan en alarm i sin telefon være den reddende faktor i nogle situationer 😉

Og er man nu kommet til at tilmelde sig uden at betale (fordi nettet har drillet, eller man har trykket på noget forkert, eller noget helt andet som gik galt), så tilmelder man sig bare igen og betaler for den anden tilmelding via online betalingssystemet. Den fejlede tilmelding bliver nok opdaget af webmasteren, som så fjerner disse fejl tilmeldinger 😊

Annette Melhede

21. Maj 2021