Kursus med Allan Bradley

Af Annette Kofoed

Klubben var så heldig at få en kapacitet som Allan Bradley fra Lake district, England dels som instruktør og dels som dommer i weekenden den 15., 16 og 17. marts. Jolande Leinenbach, Axel Klimpke og Axel’s familie havde lagt en stor indsats i projektet for at få det hele til at køre planmæssigt.

Om søndagen var vi otte forskellige deltagere. Vi startede med en solid og veltillavet morgenmad hos Jolande. Derefter var der en kort briefing om dagens program.

Vi kørte om til Axel’s gård og havde selve kurset der. Selvom deltagerene var på vidt forskellige niveauer og hundene ligeså, var det  intet problem for Allan at komme med forskellige løsningsforslag som rent faktisk virkede. Når han havde været ude med en ekvipage, vendte han tilbage til resten af deltagerne og fortalte om, hvad han havde sagt og hvorfor. Indimellem var der meget underholdende historier fra Allans tid som fårehyrde i Skotland. Helt derude fra, hvor de lokale holder sammen – i yderste forstand.

Indimellem man var på med sin hund, kunne man gå ind i gårdens rytterstue, hvor der var sørget for kaffe, the, sodavand og kage.

Axels søn havde været så venlig at lave en lækker frokost til os – Kyllingefrikassè med ris til.

Bagefter var vi så på med hundene igen. Efter endt kursus havde Jolande sørget for kursusbevis til hver enkelt deltager og fine gaver i form af alle mulige gode ting og sager til hundene

Det var en rigtig god og lærerig dag, med fin stemning og positive deltagere. Jeg kan kun anbefale, at tage på et kursus med Allan Bradley, hvis han kommer til Danmark igen.

Stor tak til Jolande, Axel og Axels familie